Header

Geschiedenis

Er wordt flink gewerkt op Industrieterrein 'Het Blek' in Zelhem. Een showroom en hal worden door bouwvakkers en medewerkers klaargestoomd voor de start van het bedrijf van Tonnie Bulten. Voorjaar 1985 is het zover. Tonnie, die al eerder was begonnen met het maken van skelters en driewielers voor de jeugd, is gestart met het verhuren van bouwmachines en gereedschappen voor bouwbedrijven uit de regio. Van jongs af aan is Tonnie opgegroeid met machines en landbouwvoertuigen waardoor hij veel kennis en ervaring heeft. Zijn sociale karakter en zakelijke inzicht zorgen ervoor dat hij een échte ondernemer is.

In de beginjaren is dat flink aanpoten. Zijn vrouw Henny draait in die tijd regelmatig mee. Zij is overdag het aanspreekpunt voor klanten, bij het ophalen of wegbrengen van de machines en regelt ook de administratie. Zo kan Tonnie service verlenen of op klus bij klanten. Jaren van groei volgen. Medewerkers worden aangenomen, skelters verdwijnen en grotere machines worden aan het bedrijf toegevoegd.

Helaas komen er ook moeilijke tijden voor het bedrijf. Dat is vooral gemerkt in de periode van 2010 tot 2014. De enorme recessie in de markt trekt een grote wissel op de bouw. De gevolgen zijn groot, veel bedrijven gaan verloren. Bulten Bouwmaterieel probeert met man en macht het hoofd boven water te houden. Mede dankzij de inzet van onze medewerkers en andere betrokkenen hebben wij ons bedrijf kunnen voortzetten. Dit was geen makkelijke tijd, we hebben veel moeten inleveren. Ondanks dat hebben we een goede verstandhouding met veel bedrijven en leveranciers ervaren. Er was geduld en begrip, dat hebben we zeer gewaardeerd.

Nu in 2020, is het alweer 35 jaar later. De economie is veranderd, producten en machines verbeterd en inzichten vergroot. Bedrijfsmatig zijn er ook veranderingen. 2020 is het jaar waarin Tonnie Bulten het bedrijf geheel heeft overgedragen aan zijn zoon en opvolger Anton Bulten. Tijd voor Tonnie om wat afstand te gaan nemen van het werkzame leven, ook al ligt er zijn hart. Met Tonnie verdwijnt er een ondernemer, een relatiebeheerder én een zakenman bij Bulten Bouwmaterieel. Met Anton is er een nieuwe ondernemer, die de relatie met u als klant wil vasthouden of aangaan, die nieuwe zaken met u wil gaan voeren. We zien uit naar een goede zakelijke periode en hopen dat ons bedrijf nog veel jaren mag voortbestaan.

missie & visie

visie

Het is onze visie om (bouw)bedrijven in staat te stellen om de snelgroeiende markt - met de continu veranderende wet- en milieueisen - te voorzien van technisch probleemoplossende machines die veilig, inventief en betaalbaar zijn.

missie

Het is onze missie om onze klanten professioneel en vakkundig te ondersteunen bij het werken met machines en gereedschappen in de bouw.  Dit doen wij door kwalitatief hoogwaardige machines te bouwen, verkopen en verhuren én te onderhouden.

team

Anton Bulten
Directie
Marjanne Bulten
Directie | Secretariaat
Tonnie Bulten
Oprichter | Adviseur
Henny Bulten
Administratie | Crediteurenbeheer
Bettina den Hertog
Administratie | Debiteurenbeheer
Bart Lensink
Financial Controller
Nienke Fuld
Officemanager
Maarten Ebbers
Projectplanning
Walter Boeijink
Transport Planner Bouwkranen
Jos Grootenboer
Verkoop Bouwkranen
Corné van Tilborgh
Marketeer
René van Malsen
Service Bouwkranen
Marco Brink
Lasser
Sandor de Haan
Lasser
Luuk Nusselder
Technical Engineer (CAD)
Ronald Maasse
Engineer
Jeroen van Bruchem
Monteur Bouwkranen
Michael van der Heiden
Servicemonteur bouwkranen
Ardjan Rijneveld
Servicemonteur bouwkranen
Nico Navis
Servicemonteur bouwkranen
Thimo Wiltink
Servicemonteur bouwkranen
Willem van Kan
Servicemonteur bouwkranen
Kees Bulten
Chauffeur Bouwkranen
Freddy Bulten
Chauffeur Bouwkranen
Gerrit van der Linde
Chauffeur Steiger & Stempels
Ed Kamies
Verhuur Steiger & Stempels
Marjo Pasman
Administratie Verhuur kleinmaterieel
Peter de Goijer
Verhuur kleinmaterieel
Herman Hengeveld
Chauffeur Toiletten & Verhuur kleinmaterieel
Hans van Maanen
Verhuur kleinmaterieel
Bart Strikkeling
Verhuur kleinmaterieel
Gilian Wiltink
Junior Servicemedewerker
Ardjan Bulten
Junior Servicemedewerker
Arno Bulten
Junior Servicemedewerker

vacatures

Tel: 0314 - 626160